Радбез ООН у вівторок обговорить гуманітарну ситуацію в Україні

Радбез ООН у вівторок обговорить гуманітарну ситуацію в Україні

Укрінформ
Рада Безпеки ООН збереться у вівторок на засідання, аби обговорити гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену повномасштабним вторгненням РФ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, ініціювали засідання Еквадор і Франція, які консультувалися з українською делегацією.

За інформацією секретаріату Радбезу, очікується, що представник Управління ООН з гуманітарних питань розповість про потреби українців у зимовий період, а також про опубліковану нещодавно Програмою ООН з питань довкілля оцінку екологічних наслідків підриву російськими військами Каховської греблі.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС завдав екосистемі острова Хортиця збитків на понад ₴1,5 мільярда

Очікується, що члени Радбезу, зокрема Албанія, Франція, Японія, Мальта, Швейцарія, Велика Британія, США можуть виступити із засудженням Росії за обстріли цивільної інфраструктури України.

Розпочнеться засідання Ради Безпеки по 10:00 за східноамериканським часом (16:00 за Києвом) – після короткого обговорення ситуації в Сомалі.

Читайте також: Штати закликали країни ООН вимагати відповідальності Росії за воєнні злочини в Україні

Як повідомлялося, голова Комісії з розслідування злочинів, скоєних під час вторгнення Росії в Україну, Ерік Месе розповів членам Ради Безпеки ООН про катування, убивства, незаконні ув’язнення та інші правопорушення російських військ на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-