Мальта прийме третій саміт щодо української Формули миру

Мальта прийме третій саміт щодо української Формули миру

Укрінформ
На Мальті відбудеться третій мирний саміт щодо України з лідерами країн так званого Глобального Півдня. Захід відбудеться 28 та 29 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт уряду Мальти.

"Мальта підтримує українську справу, займаючи принципову позицію на різних багатосторонніх форумах, а також надаючи гуманітарну допомогу та іншу допомогу. Проведення наступного тижня переговорів щодо Формули миру на Мальті є найконкретнішою підтримкою, яку така країна, як Мальта, може надати для того, щоб українська справа залишалася в топі міжнародного порядку денного", – заявив міністр закордонних справ Ян Борг.

Як зазначається, саміт відбудеться на рівні радників з зовнішньої політики та національної безпеки. Зустріч відбудеться без представників РФ.

Читайте також: Зеленський про розмову з Байденом: США підтримуватимуть імплементацію Формули миру

Зустріч відбудеться після переговорів у Копенгагені у червні та Джидді у серпні, спрямованих на пошук консенсусу щодо Глобального саміту миру, щоб схвалити план України, який вимагає повного виходу військ РФ.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту Групи двадцяти презентував українську Формулу миру з 10 пунктів, наразі триває підготовка Глобального саміту миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-