Призначення Пріцкер доводить, що США не залишать Україну й після перемоги - Маркарова

Призначення Пріцкер доводить, що США не залишать Україну й після перемоги - Маркарова

Ексклюзив
Укрінформ
Введення в США нової посади спецпредставника з питань економічного відновлення України та призначення на неї успішної Пенні Пріцкер свідчить, що Америка серйозно націлена на підтримку України як до перемоги, так і після – в період її відбудови.

Такий коментар озвучила в інтерв’ю Укрінформу посол України в Вашингтоні Оксана Маркарова.

«Це призначення є сигналом, що наш стратегічний друг, Америка, залишатиметься з нами не тільки до перемоги, а й буде надійним партнером у подальшому відновленні. Це також свідчить, що адміністрація Сполучених Штатів вже зараз робить кроки, щоби краще скоординувати зусилля з відбудови», – зауважила Маркарова.

Посол підкреслила, що Україна вітає введення нової посади та обрання кандидатури саме Пенні Пріцкер.

«Вона є надзвичайним професіоналом, має серйозні лідерські якості, проявила себе виключно позитивно на чолі Міністерства торгівлі свого часу. Водночас вона має в серці велику любов до України і бажання дійсно допомогти країні, з якої походить її родина», – пояснила українська дипломатка.

Посол також розповіла, що українська сторона ще з 2022 року порушувала питання перед адміністрацією США щодо призначення спеціального координатора з питань відновлення.

«Ми працюємо з величезною кількістю людей з Міністерства енергетики, Мінторгівлі, Мінфіну, USAID, інших структур. Тож у певний момент стало зрозуміло, що підготовка до відбудови вимагає координації всіх зусиль на більш стратегічному рівні», – зауважила Маркарова.

Водночас вона підкреслила, що такий крок посилить як координацію всередині американської адміністрації, так і координацію США з Україною й партнерами, у тому числі, в межах мультидонорської платформи.

Читайте також: Наразі немає ризику, що фінансування Штатами допомоги Україні припиниться - Маркарова

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден 14 вересня оголосив про призначення ексміністра торгівлі США Пенні Пріцкер на посаду спецпредставника США з питань економічного відновлення України. Відтоді вона зустрілася з Президентом України під час його візиту до США, розпочала взаємодію з українським урядом та європейськими партнерами. Крім того, Пріцкер провела величезну кількість зустрічей із представниками американського бізнесу, які працюють в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-