Спікер ВР закликав парламенти світу підтримувати Україну не лише фінансово

Спікер ВР закликав парламенти світу підтримувати Україну не лише фінансово

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав парламенти світу підтримувати Україну не лише фінансово, а й знаннями, досвідом та відданістю принципам міжнародного права.

Про це спікер українського парламенту сказав під час Європейської конференції голів парламентів «Наслідки загарбницької війни Росії проти України та роль національних парламентів у відбудові України», передає Укрінформ.

«Росія скоїла злочин агресії, Росія завдала колосальної шкоди та саме Росія має відповідати за це», - наголосив він.

Стефанчук зазначив, що вітає той факт, що в деяких країнах вже розпочалися процеси, націлені на конфіскацію та передачу Україні заморожених російських активів як репарацій.

«Це складне юридичне питання. І це завдання саме для нас, для законодавців. Вірю, що ви й ваші парламенти готові до цієї роботи», - додав Голова ВР.

Водночас спікер українського парламенту зауважив, що «окрім цегли й бетону, є інший вимір відбудови».

У цьому контексті він зазначив, що йдеться про відновлення довіри, зміцнення національної єдності та забезпечення того, щоб майбутні покоління українців зростали у вільній, успішній та мирній країні.

Читайте також: Стефанчук на зустрічі з президентом ПАРЄ подякував за всі резолюції на підтримку України

Стефанчук підкреслив, що роль національних парламентів у постконфліктній відбудові має визначальне значення, тому закликав парламенти світу підтримати Україну «не лише фінансово, а й знаннями, досвідом та відданістю принципам міжнародного права, а ми збагатимо світ знаннями, як боротися, як вірити і як перемагати».

«Я глибоко переконаний, що саме нам випав історичний шанс завершити період свавілля, що продовжує заважати нормальному мирному життю європейців. І ми не повинні змарнувати цей шанс чи безвідповідально самоусунутися і передати його вирішення нашим дітям та онукам. Я не маю ані найменшого сумніву, що нам вистачить сили й мужності довести цю війну до перемоги. І я переконаний, що ця перемога змінить та зміцнить не лише Європу, а й увесь світ», - резюмував спікер українського парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відвідує з робочим візитом Ірландію, де бере участь у Європейській конференції очільників парламентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-