Норвегія виділила Україні ще понад $90 мільйонів допомоги

Норвегія виділила Україні ще понад $90 мільйонів допомоги

Укрінформ
Норвегія виділила додатково 1 мільярд норвезьких крон (92,5 млн доларів) для забезпечення українців життєво важливою допомогою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє уряд Норвегії.

"Норвегія надає додатково 1 мільярд норвезьких крон, щоб забезпечити українцям доступ до захисту та життєво необхідної допомоги", - йдеться у повідомленні.

"Мирне населення України дуже постраждало унаслідок жорстокої війни Росії. Зусилля українського народу протистояти щоденним нападам на цивільну інфраструктуру героїчні. Їм потрібна наша допомога, щоб пережити ще одну зиму війни", — сказала міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Гюітфельдт.

Зазначається, що цю тему Гюітфельдт обговорила на відкритті третьої наради старших посадових осіб з гуманітарних питань щодо України в Осло.

На зустрічі основну увагу буде приділено складній гуманітарній ситуації, яку створює війна в Україні, а також обговоренню способів надання необхідної допомоги цивільному населенню в потрібний час.

Читайте також: Норвегія відправить Україні близько 50 гусеничних вантажівок

На зустрічі також обговорюватимуть, як реалізувати рішення для переходу від короткострокової гуманітарної допомоги до довготермінових зусиль з відновлення.

Як повідомлялося, Норвегія надала Україні широкий спектр озброєння, зокрема системи ППО NASAMS і основні бойові танки. Уряд також вирішив передати ЗСУ бойові літаки F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-