Уповноважений з питань зниклих безвісти планує подати у відставку після відрядження

Уповноважений з питань зниклих безвісти планує подати у відставку після відрядження

Укрінформ
Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко планує написати заяву про відставку з посади після того, як повернеться з відрядження.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

«Наразі уповноважений перебуває у відрядженні на звільнених територіях Донецької області. Після повернення він подасть заяву про відставку. Втім, з дати її затвердження допомога членам сімей зниклих безвісти командою Олега Котенка буде продовжуватись вже у форматі громадської роботи. Як і раніше, кожен може звернутися до нас зі своєю проблемою. Своєю чергою ми все зробимо, щоб допомогти вам», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нині триває передача функціоналу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, до Коордштабу з питань поводження з військовополоненими, Генштабу ЗСУ та МВС.

Команда уповноваженого Олега Котенко подякувала державним органам та іноземним партнерам – Посольству Швейцарії, Центральному агентству з розшуку, Міжнародному Комітету Червоного Хреста, Міжнародному фонду «Відродження», програмі «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах фінансової підтримки Посольства Великої Британії та Товариству Червоного Хреста в Україні. Завдяки їм вдалося забезпечити потреби десятків фахівців – в обладнанні для пошуковців, в оргтехніці для представників, в рефрижераторах та витратних матеріалах для українських експертів.

Читайте також: У Мінреінтеграції пояснили, хто відтепер шукатиме зниклих безвісти та повертатиме тіла загиблих

«Родини зниклих осіб наразі можуть звернутися за допомогою на гарячу лінію ГО «ГРУПА ПАТРІОТ», яка й надалі буде опікуватися зниклими безвісти, додали в офісі уповноваженого", - додали у Котенка.

У секретаріаті Уповноваженого з питань зниклих безвісти також нагадали номер "гарячої лінії": 0 800 339 247.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 12 вересня передав повноваження з координації розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, від Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій до МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-