Єрмак на YES: Послідовне виконання пунктів Формули миру стане запорукою справжньої безпеки для України

Єрмак на YES: Послідовне виконання пунктів Формули миру стане запорукою справжньої безпеки для України

Укрінформ
Об’єднавчим принципом для всіх країн-учасників саміту Формули миру має стати повага до міжнародного права, Статуту ООН, незалежності України, її територіальної цілісності, міжнародно визнаних кордонів, суверенітету.

Про це повідомляє пресслужба YES із посилання на слова керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака на щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Майбутнє визначається в Україні», передає Укрінформ.

«Ми готові дослухатися до всього цивілізованого світу. Об’єднавчим принципом для всіх країн-учасників саміту Формули миру має стати повага: до міжнародного права, Статуту ООН, незалежності України, її територіальної цілісності, міжнародно визнаних кордонів, суверенітету. Тоді ми готові слухати й говорити», — зазначив він.

Керівник ОП наголосив, що Формула миру Президента Володимира Зеленського може стати основою для нової світової архітектури безпеки. За його словами, українська Формула миру повністю відповідає нормам міжнародного права.

«Формула миру побудована таким чином, що останній, десятий пункт, є юридичним підтвердженням завершення війни. Але доки це станеться, необхідно провести всю цю важку роботу у решті попередніх 9 пунктах Формули миру. Саме послідовне їх виконання уможливлює створення нової системи, що стане запорукою справжньої безпеки для України», – наголосив Єрмак.

Читайте також: Боррель: Українська формула миру – єдина основа для міжнародних зусиль із припинення війни

Як повідомлялося, Формула миру, вперше озвучена Президентом Володимиром Зеленським на саміті G20 у листопаді 2022 року, містить 10 пунктів: радіаційна та ядерна безпека, продовольча безпека, енергетична безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності та світового порядку, виведення російських військ та припинення бойових дій, а також повернення справедливості, отже трибунал для винних в агресії та компенсація збитків, протидія екоциду, гарантії безпеки для України задля недопущення ескалації та фіксація закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-