Європейські партнери абсолютно проти зняття санкцій з російських олігархів – Єрмак

Європейські партнери абсолютно проти зняття санкцій з російських олігархів – Єрмак

Укрінформ
Європейські партнери відмовляються знімати або послаблювати санкції проти російських олігархів, у тому числі й тих, хто має відношення до аграрного сектору.

Про це зазначив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час спільного брифінгу з послом, співголовою міжнародної робочої групи з питань санкцій щодо Росії Майклом Макфолом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Працюючи над новими санкціями, треба і зберігати, не давати можливість обходити санкції, які вже були прийняті і за які Росія бореться таким чи іншим чином щодо їх зняття. Ви бачите на прикладі абсолютно конкретних речей - під час зустрічі з президентом Ердоганом, ми побачили, щодо листування генерального секретаря ООН з Лавровом. Дуже чіткими були сигнали наших європейських партнерів, які на запити щодо зняття санкцій з російських олігархів, які в тому числі мають відношення до аграрного сектору, відповіли абсолютною відмовою», - сказав Єрмак.

Читайте також: Партнери розуміють важливість конфіскації активів РФ, кожна країна шукає свій шлях – Єрмак

За його словами, це є чітким сигналом щодо продовження міжнародної санкційної політики.

Водночас очільник ОП розповів, що триває робота над підготовкою 12-го пакета санкцій ЄС проти Росії, проте наразі сказати точно, коли він буде узгоджений, важко.

«Ми всі усвідомлюємо, що кожний наступний пакет приймається більш складно, ніж це відбувалося на початку. Це логічно, тому що дуже багато вже зроблено. Наші рекомендації надані. Наші пріоритет – достатньо відомі: ми продовжуємо наполягати на санкціях щодо Росатому, ми продовжуємо наполягати щодо санкцій, які стосуються ВПК», - пояснив Єрмак.

Він запевнив, що дуже швидко реагують на запити й інформацію українських військових, щоб максимально зупинити можливість Росії виробляти ракети й дрони.

Читайте також: Енергетичні санкції та конфіскація активів РФ: група Єрмака-Макфола підготувала нові документи

«Ми дуже в цьому плані безкомпромісні. Якщо ми знаходимо елементи, які виробляються навіть у країнах – наших партнерах, ми про це відкрито говоримо. Я хотів би сказати, що наші партнери і швидко, і ефективно реагують на це», - підкреслив керівник ОП.

Своєю чергою співголова міжнародної санкційної групи Майкл Макфол акцентував, що оскільки війна Росії проти України триває, треба працювати над розширенням і поглибленням санкцій проти РФ.

Також він прокоментував обхід санкцій росіянами, зауваживши, що компанії, чиї компоненти виявляють у ворожих дронах, часто про це не знають, а їхня продукція потрапляє до РФ через треті країни й треті компанії.

Читайте також: Єрмак зустрівся з главою Офісу з нацбезпеки при президентові Кореї - говорили про відбудову України

Як повідомлялося, міжнародна робоча група, яку очолюють керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і ексрадник Президента США з питань нацбезпеки, посол Майкл Макфол, підготувала два нових документи: щодо посилення енергетичних санкцій та важливості конфіскації російських державних активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-