Британські дипломати вшанували пам’ять захисників України

Британські дипломати вшанували пам’ять захисників України

Укрінформ
Посол Великої Британії України Мелінда Сіммонс і аташе з питань оборони Пітер Крекрофт поклали квіти до Стіни народної пам'яті в Києві на знак пошани до загиблих захисників України.

Про це повідомило посольство Великої Британії в Україні у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

«Напередодні Дня пам’яті захисників України посол Великої Британії Мелінда Сіммонс та аташе з питань оборони Пітер Крекрофт поклали квіти до Стіни народної пам'яті в Києві на знак пошани до військових чоловіків і жінок, які загинули, відбиваючи незаконну агресію Росії», - поінформували у диппредставництві.

Читайте також: У Генштабі в День пам’яті захисників і захисниць закликали згадати кожного загиблого за Україну

Як повідомлялося, 29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Вшановуються військовослужбовці й учасники добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України.

Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях соняшників полягли багато українських воїнів. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на сході країни у 2014 році - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня.

Фото: @UKinUkraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-