Єрмак: Зустріч у Джидді засвідчила, що дедалі більше країн готові працювати над Формулою миру

Єрмак: Зустріч у Джидді засвідчила, що дедалі більше країн готові працювати над Формулою миру

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак переконаний, що зустріч у Джидді увійде в історію, адже вона засвідчила, що дедалі більше країн готові працювати над Формулою миру Президента Володимира Зеленського і дедалі більшою стає ізоляція Росії.

Як передає Укрінформ, про він заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини", коментуючи результати консультацій на рівні дипломатичних радників у Саудівській Аравії, які відбулися 5-6 серпня, повідомляється на сайті Президента.

«З кожним кроком кількість країн, які безумовно поважають незалежність України, територіальну цілісність, суверенітет і готові працювати над частиною або над реалізацією загалом Формули миру, стає більше. І більшою стає ізоляція Росії. Реалізація Формули миру Володимира Зеленського є частиною стратегії перемоги України. Тож, зустріч у Джидді ввійде в історію», – переконаний Єрмак.

Читайте також: Україна за результатами зустрічі в Джидді готує кроки з реалізації Формули миру - Єрмак

Він підкреслив, що ця зустріч у Саудівській Аравії безумовно наблизила Україну до реалізації Формули миру, і переважна більшість партнерів чітко наголосила на необхідності виведення російських військ із території України та неможливості замороження війни в будь-якому вигляді, оскільки це лише дасть час на підготовку до нових атак на українські території.

Як зауважив Єрмак, у консультаціях у Джидді взяли участь представники близько 40 країн, що втричі більше, ніж у попередній зустрічі такого рівня в Копенгагені.

Він назвав важливою участь у консультаціях представника Китаю та зауважив, що це стало можливим завдяки великій роботі, проведеній представниками України та нашими партнерами із Саудівської Аравії.

«Представник Китаю брав жваву участь у розмовах, висловлював свою думку. Головне, що ми почули від представника Китаю, що Китай готовий і надалі брати участь у цьому форматі», – наголосив керівник ОП.

Читайте також: Зустріч у Джидді: крок до реалізації Формули миру

За його словами, учасники зустрічі в Джидді домовилися про продовження роботи в такому форматі, тож він лише розширюватиметься.

«Ми будемо й надалі працювати над підготовкою та проведенням Глобального саміту миру, після якого розпочнеться робота над реалізацією кожного з десяти пунктів. Безумовно, включно з пунктом, який юридично закріплюватиме закінчення цієї війни», – сказав керівник ОП.

Як повідомлялося, у Джидді 5-6 серпня відбулася друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

У Формулі миру, зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-