Веніславський: Чергова ракетна атака Росії могла бути приурочена до Ради Україна-НАТО

Веніславський: Чергова ракетна атака Росії могла бути приурочена до Ради Україна-НАТО

Укрінформ
Черговою масованою ракетною атакою Російська Федерація намагалася показати, що продовжуватиме перешкоджати зближенню України з НАТО, або ж «привітала» командувача Сухопутних сил ЗСУ Олександра Сирського з 58-річчям.

Таку думку висловив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Є кілька взаємопов’язаних причин. Із одного боку, як доводять до нас представники розвідувальних співтовариств, Росія накопичує ракети для того, щоб одного дня чи однієї ночі завдати масованого удару, це її тактика. Чому саме сьогодні. Ну, на мій погляд, головна причини полягає в тому, що відбувається одна з дуже суттєвих подій – засідання Ради Україна НАТО», - сказав він.

Читайте також: Зеленський: Рада Україна - НАТО показала себе ефективним механізмом кризових консультацій

Парламентарій вважає, що перше засідання Ради Україна – НАТО є свідченням подальшого поглиблення співпраці між українцями й Альянсом, тому Росія ракетним обстрілом могла давати сигнали, що намагатиметься зупинити Україну на цьому шляху.

Крім того, Веніславський не виключає, що ще атака є і «своєрідним привітом» командувачу Сухопутних військ, який у середу святкує День народження.

Читайте також: Ігнат: Є дані про збиття крилатих ракет на Київщині, Харківщині та у Дніпрі

Як повідомлялося, у середу, 26 липня російські загарбники запустили по Україні ракети з Каспію, які зайшли в Україну з піденного сходу й кінцевою ціллю мали Старокостянтинів на Хмельниччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-