Ексдепутату від ОПЗЖ Рабіновичу повідомили про підозру у держзраді

Ексдепутату від ОПЗЖ Рабіновичу повідомили про підозру у держзраді

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді колишньому народному депутату від партії “Опозиційна платформа - за життя” Вадиму Рабіновичу.

Про це інформує пресслужба відомства, передає Укрінформ.

“Депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію. Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України”, - йдеться у повідомленні.

Відео: Державне бюро розслідувань

Правоохоронці вважають, що його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте також: ДБР розслідує, як депутат Арістов потрапив на Мальдіви під час війни

Колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Повідомлення про підозру здійснено шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль, поінформували в ДБР.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією слідства, Рабінович переховується за кордоном.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 листопада 2022 року достроково припинила повноваження народного депутата Вадима Рабіновича, якого раніше було позбавлено громадянства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-