Португалія підтримує членство України в НАТО, коли будуть відповідні умови

Португалія підтримує членство України в НАТО, коли будуть відповідні умови

Декларація
Укрінформ
Україна і Португалія уклали декларацію, що передбачає підтримку Лісабоном Києва, у тому числі у контексті європейської та євроатлантичної інтеграції.

Документ схвалили під час час телефонної розмови у суботу Президент Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Португальської Республіки Антоніу Кошта, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Португальська Республіка продовжуватиме надавати політичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно, – індивідуально та шляхом міжнародного співробітництва в Європейському Союзі, НАТО, ООН та в інших форматах», - ідеться в декларації.

Крім того, Португалія «рішуче підтримує» Україну в її зусиллях щодо реформ та у виконанні вимог, необхідних для початку переговорів про вступ, очікуючи на позитивний звіт Європейської комісії.

У межах НАТО Португалія продовжує зосереджуватися на безпосередній підтримці України, зокрема через посилений Комплексний пакет допомоги Альянсу, у координації з країнами-членами та партнерами продовжує надавати підтримку зміцненню спроможності України захищатися та нагадує, що Україна має право обирати власні заходи безпеки.

Читайте також: Ердоган: Україна заслуговує на членство в НАТО

«Португальська Республіка продовжуватиме підтримувати Україну на шляху до майбутнього членства та виступає за те, щоб Україна стала членом НАТО, коли для цього з’являться відповідні умови. Україна та Португальська Республіка з нетерпінням чекають на розв’язання всіх цих питань на майбутньому саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року», - наголошується в документі.

Повний текст декларації опубліковано на сайті ОП.

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-