Уряд запропонував кандидатуру виконавчого директора Реєстру збитків, завданих агресією РФ

Уряд запропонував кандидатуру виконавчого директора Реєстру збитків, завданих агресією РФ

Укрінформ
Кабінет Міністрів запропонував кандидатуру Маркіяна Ключковського на посаду виконавчого директора Реєстру збитків, завданих Російською Федерацією Україні.

Як повідомляє Укрінформ, відповідне розпорядження оприлюднено на Урядовому порталі.

«Погодитися з пропозицією Міністерства юстиції та запропонувати кандидатуру Ключковського Маркіяна Юрійовича на посаду виконавчого директора Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України», - йдеться у документі.

Міністерству закордонних справ КМУ доручив невідкладно повідомити Генеральному секретарю Ради Європи про це рішення.

Маркіян Ключковський - засновник адвокатського об’єднання "Юридична фірма "Астерс", член Дорадчої ради Школи права Українського католицького університету.

Він спеціалізується на вирішенні міжнародних арбітражних і судових спорів, представляє інтереси у комерційних та інвестиційних арбітражах, міжнародних судових розглядах, здійсненні посередництва та переговорах, а також у сферах енергетики та спортивного права.

Читайте також: Збитки енергосистеми України від російських обстрілів перевищують $10 мільярдів - ПРООН

Здобув освіту в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Університету Пітсбурга, США, LL.M, вирішення міжнародних спорів. Має Свідоцтво адвоката. Він – член Міжнародної асоціації юристів (IBA), Асоціації правників України. Був віцепрезидентом Української Прем'єр-ліги, вищої футбольної ліги України (2018-2019), членом Палати з вирішення спорів Федерації футболу України (2014-2018). Входить до Асоціації інженерів-консультантів України, яка представляє інтереси FIDIC в Україні, а також Спортивного арбітражного суду (CAS).

Як повідомляв Укрінформ, 16-17 травня у Рейк’явіку на саміті Ради Європи було оголошено про створення міжнародного реєстру збитків, яких Росія завдала Україні з початку повномасштабного вторгнення. Реєстр запрацює із серпня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-