Єрмак зустрівся з прем’єром Данії - говорили про формулу миру і відбудову

Єрмак зустрівся з прем’єром Данії - говорили про формулу миру і відбудову

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час зустрічі з Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен подякував за зусилля з реалізації Української формули миру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Єрмак подякував данській стороні за проведення в Копенгагені зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних директорів України, країн «Групи семи» і Глобального Півдня, під час якої було обговорено подальшу імплементацію Української формули миру Президента Володимира Зеленського.

Керівник ОП наголосив на важливості контактів на рівні лідерів двох держав у контексті залучення країн Глобального Півдня до реалізації ініціатив України щодо відновлення сталого й справедливого миру на основі поваги до Статуту ООН і міжнародного права.

Читайте також: Українська формула миру передбачає у тому числі запуск процесів саморуйнації Росії - Данілов

Єрмак високо оцінив непохитну та всебічну підтримку, яку Данія надає Україні, зокрема нещодавнє рішення парламенту Данії збільшити військову допомогу в межах данського Фонду підтримки України, а також участь данської сторони у Конференції з питань відновлення України, що відбулася в Лондоні.

Він відзначив активну роль Данії у відбудові Миколаєва та Миколаївської області.

«Сподіваюся, що модель партнерства між Данією та Миколаєвом стане джерелом натхнення для інших міжнародних партнерів», – зазначив Єрмак.

Сторони обмінялися думками щодо очікуваних результатів саміту НАТО у Вільнюсі та гарантій безпеки для України.

Єрмак подякував данській стороні за лідерство в авіаційній коаліції, зокрема готовність найближчим часом розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Читайте також: Резніков прогнозує початок навчань українських пілотів на F-16 у липні

Як повідомляв Укрінформ, в Копенгагені відбулися консультації щодо ключових принципів миру з радниками із питань національної безпеки та політичними радниками з Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, України, Франції та Японії.

Українська делегація складалася з команди Офісу Президента та Міністерства закордонних справ.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-