Байден і Моді заявили про готовність об’єднати зусилля для миру в Україні

Байден і Моді заявили про готовність об’єднати зусилля для миру в Україні

Укрінформ
Сполучені Штати та Індія готові об’єднати зусилля для встановлення миру в Україні, а також для відповіді на глобальні гуманітарні наслідки, спричинені війною Путіна в Європі.

Про це заявили глави двох держав після зустрічі в Білому домі в четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У питаннях, які мають найбільше значення і які визначатимуть майбутнє, наші країни дивляться одна на одну, включно з критичними регіональними та глобальними проблемами. І сьогодні ми також говорили про наші спільні зусилля щодо пом’якшення гуманітарних трагедій, спричинених жорстокою війною Росії в Україні, а також захисту основних принципів Статуту ООН, суверенітету й територіальної цілісності», - зауважив глава Білого дому.

Читайте також: Байден вважає загрозу удару РФ ядерною зброєю реальною. Що робити світові й Україні

Прем’єр-міністр Індії, зі свого боку, також зробив акцент на впливі війни, розв’язаної Кремлем у Європі та наголосив, що його країна підтримує дипломатичний шлях розв'язання цього питання.

«Пандемія COVID-19 і конфлікт в Україні особливо вразили країни Глобального Півдня. Ми вважаємо, що для розв’язання цих проблем всім країнам абсолютно необхідно об’єднатися», - зазначив індійський прем’єр.

Читайте також: Індія збільшила імпорт російської нафти в 10 разів - ЗМІ

Він підкреслив, що «від початку подій в Україні Індія робила акцент на розв’язанні суперечок шляхом діалогу та дипломатії». І зараз, за його словами, Індія готова повною мірою зробити будь-який внесок у відновлення миру.

Читайте також: США очікують, що Індія продовжить закупляти російську нафту за обмеженими цінами

Як повідомляв Укрінформ, зустріч президента США Джо Байдена і прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді відбулася в четвер у Білому домі. Глава індійського уряду перебуває з державним візитом у Сполучених Штатах Америки.

Фото з сайту ukrainian.voanews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-