Мін'юст нагадав, що під час воєнного стану реєстрація партій не здійснюється

Мін'юст нагадав, що під час воєнного стану реєстрація партій не здійснюється

Укрінформ
У Міністерстві юстиції нагадують, що в період воєнного стану документи для державної реєстрації політичних партій не приймаються.

Як передає Укрінформ, відповідне роз’яснення Мін’юст розмістив у Фейсбуці.

Зазначається, що постановою Кабінету Міністрів №209 від 6 березня 2022 року встановлено особливості державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, надання й отримання відомостей з Єдиного державного реєстру, у тому числі шляхом безпосереднього доступу до нього, в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування.

Документом передбачено, підкреслили у Мін'юсті, що на час дії воєнного стану документи для державної реєстрації створення політичних партій не приймаються.

Читайте також: У Мін’юсті кажуть, що жодна із заборонених проросійських партій поки не зверталася до ЄСПЛ

Як повідомлялося, 14 травня 2022 року Президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон, який розширює перелік підстав для заборони політичних партій через суд.

Відповідними підставами є виправдовування, визнання правомірним або заперечення збройної агресії проти України. Передбачається, що в разі заборони судом політичної сили її майно, кошти та інші активи переходять у власність держави.

Торік в Україні заборонили діяльність 16 партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-