У Братиславі зустрічаються лідери «Бухарестської дев’ятки»

У Братиславі зустрічаються лідери «Бухарестської дев’ятки»

Укрінформ
У словацькій Братиславі сьогодні відбувається зустріч лідерів “Бухарестської дев’ятки” (B9).

Головними темами переговорів президентів дев’яти країн буде узгодження спільних пріоритетів на вільнюський саміт НАТО, а також обговорення подальшої підтримки України, передає власний кореспондент Укрінформу.

“За кілька тижнів у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО (11-12 липня), на якому ухвалюватимуться важливі рішення з точки зору Польщі та регіону. Йдеться про те, щоб президенти “Бухарестської дев’ятки” сьогодні в Братиславі говорили спільною мовою також у контексті наших пріоритетів”,- повідомив у вівторок на брифінгу для ЗМІ голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач.

За його словами, важливо, щоб НАТО і надалі продовжувало політику відлякування Росії. Політик наголосив, що Альянс завдяки активній участі країн-членів повинен й надалі підтримувати Україну у протидії агресору, а також адаптовувати НАТО до нових загроз.

Програмою зустрічі B9 передбачається інавгураційна та пленарна сесії лідерів, робочий сніданок президентів “дев’ятки”, а також заява для ЗМІ.

Читайте також: Зброя для України і саміт НАТО: Дмитро Кулеба назвав головний фокус роботи у червні

Формат В9, або “Бухарестська дев’ятка”, створений з ініціативи президентів Румунії та Польщі в листопаді 2015 року, охоплює країни східного флангу НАТО. Крім Польщі та Румунії, до В9 також належать Болгарія, Угорщина, Словаччина, Чехія, Литва, Латвія, Естонія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-