Костін подякував Словаччині за підтримку створення спецтрибуналу щодо рф

Костін подякував Словаччині за підтримку створення спецтрибуналу щодо рф

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою подякував за рішення парламенту її країни підтримати створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора України в Телеграмі.

“Словаччина завжди була і залишається надійним партнером України — допомагає нам протистояти агресії рф, підтримує Україну на шляху до членства в ЄС та наші ініціативи на юридичному фронті”, - зауважив Костін.

Читайте також: Унаслідок агресії рф в Україні загинули понад 10 000 цивільних - Костін

Генпрокурор подякував президентці Словаччини за послідовну позицію та підтримку України.

“Обидві наші держави чітко усвідомлюють, що російський режим є терористичним, а терористів необхідно зупинити та притягнути до відповідальності. Ми високо цінуємо рішення парламенту Словаччини підтримати створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії”, - наголосив він.

Окремо генпрокурор висловив вдячність словацьким колегам за внесок у роботу спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні (JIT) та допомогу словацьких експертів, які відвідали Україну й працювали пліч-о-пліч з українськими прокурорами.

Читайте також: Шмигаль, Павел та Чапутова обговорили створення спецтрибуналу проти рф

“Сподіваємося на подальшу співпрацю заради відновлення справедливості та миру в Європі та за її межами”, - додав Костін.

Як повідомлялося, у вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Фото: ОГП, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-