Генсек Ради Європи засудила страти українських військових росіянами

Генсек Ради Європи засудила страти українських військових росіянами

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи, до складу якої входять 46 країн, Марія Пейчинович-Бурич засудила страти українських військових росіянами.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Твіттері.

“В жаху від поширеного в мережі відео, на якому російські війська обезголовлюють українського військовополоненого. Це не по-людськи, і я рішуче це засуджую”, - написала Пейчинович-Бурич.

Вона також додала, що винні мають бути притягнуті до відповідальності.

Читайте також: Страта українського бійця: місія ООН з прав людини закликає покарати винних

Як повідомляв Укрінформ, в інтернеті з’явилися два відео з нібито обезголовленням українських захисників.

За інформацією CNN, «на відео, імовірно, зображені окремі події. Одне з них могло бути записане нещодавно, а інше – судячи з кількості зелені – певно, було зняте влітку».

Перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соцмережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте «вагнерівцями» і показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поруч з пошкодженим військовим автомобілем. Видається, що в обох мертвих військових також відтяті руки. російські акаунти стверджують, що відео було зняте поблизу Бахмута.

Друге відео, яке з’явилося у Твіттері і було навмисно сильно розмите, вірогідно, було записане влітку, з огляду на кількість рослин у кадрі. «На ньому намагаються показати російського бійця, який використовує ніж, аби відтяти голову українського військового. Голос на початку відео наводить на думку, що жертва могла бути досі живою, коли розпочалося насильство», – наголошує CNN.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як російські загарбники відрізають голову українському полоненому.

Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що відео страти українського воїна, якому відрізали голову, має бачити весь світ, і ніхто не зрозуміє, якщо лідери світу не зреагують.

Фото: coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-