Відео зі стратою полоненого мало налякати, але вийшло навпаки – посол Британії

Відео зі стратою полоненого мало налякати, але вийшло навпаки – посол Британії

Укрінформ
Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що страта українського полоненого поповнює список звинувачень, з яким росії потрібно буде зіткнутися за свої злочини в Україні.

Про це вона заявила у Твіттері, передає Укрінформ.

«Я не буду дивитися це жахливе відео. Мені не потрібно більше причин не спати вночі. Але це додається до списку звинувачень, з яким росії потрібно буде зіткнутися за свої злочини проти України. Якщо це було задумано, щоб залякати, все вийшло навпаки», - зазначила Сіммонс.

Як повідомляв Укрінформ, в інтернеті з’явилися два відео з нібито обезголовленням українських захисників.

Перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соцмережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте «вагнерівцями» і показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поруч з пошкодженим військовим автомобілем. Видається, що в обох мертвих військових також відтяті руки. російські акаунти стверджують, що відео було зняте поблизу Бахмута.

Читайте також: Міноборони закликає не поширювати відео з відрізанням голови українському військовому

Друге відео, яке з’явилося у Твіттері і було навмисно сильно розмите, вірогідно, було записане влітку, з огляду на кількість рослин у кадрі.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як російські загарбники відрізають голову українському полоненому.

Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Фото: Twitter / Melinda Simmons

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-