Макрон та Сі домовилися «наполегливо працювати», щоб прискорити закінчення війни - ЗМІ

Макрон та Сі домовилися «наполегливо працювати», щоб прискорити закінчення війни - ЗМІ

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін під час переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном висловив готовність співпрацювати з Францією для припинення розв'язаної рф війни проти України шляхом переговорів.

Про це з посиланням на неназване французьке дипломатичне джерело повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Президент (Макрон – ред.) і Сі домовилися «наполегливо працювати», щоб прискорити закінчення війни і добитися початку переговорів із повною повагою до міжнародного права», - цитує співрозмовника видання.

Водночас він не уточнив, чи готовий Китай змінити свою позицію щодо війни, зауваживши, що обидві сторони погодилися провести подальші переговори.

Читайте також: Китай погоджується, що ядерну зброю слід виключити з «конфлікту в Україні» – Макрон

Крім того, за словами співрозмовника, Сі Цзіньпін сказав Макрону, що готовий зателефонувати Президентові України Володимиру Зеленському - «коли буде слушний час».

У коментарях після зустрічі з французьким лідером Сі повторив позицію Китаю щодо війни, закликавши Україну та росію якнайшвидше поновити мирні переговори і знайти політичне рішення.

Читайте також: Сі готовий до переговорів із Зеленським, коли буде слушний час – фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Франції Еммануель Макрон у середу розпочали триденні візити до Китаю, під час яких, зокрема, планують обговорити з китайським керівництвом питання активізації участі Пекіна в припиненні розв’язаної росією війни проти України.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-