Джапарова зустрілася із генсеком Ради Європи — говорили про наслідки російської агресії

Джапарова зустрілася із генсеком Ради Європи — говорили про наслідки російської агресії

Укрінформ
Рада Європи має відіграти провідну роль у створенні спеціального трибуналу для притягнення росії до відповідальності за злочин агресії.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час зустрічі з генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич у Києві, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

Ключовими темами розмови стали питання ролі та місця Ради Європи у подоланні наслідків російської агресії, а також перебіг підготовки до Четвертого саміту глав держав та урядів країн-членів Ради Європи.

Джапарова наголосила, що важливе місце у рішеннях саміту мали б посісти питання відповідальності рф за скоєні в Україні злочини, зокрема створення спеціального трибуналу та компенсаційного механізму з відшкодування збитків, завданих агресією.

«Важливо забезпечити невідворотність покарання для винних у скоєнні воєнних злочинів. Це наш спільний обов’язок перед тими, хто загинув від рук російського агресора, починаючи з 2014 року. Рада Європи має відіграти провідну роль у створенні спеціального трибуналу для притягнення росії до відповідальності за злочин агресії», – акцентувала перша заступниця міністра закордонних справ України.

Читайте також: Джапарова обговорила з Орландо Блумом повернення вивезених росією українських дітей

Окрему увагу сторони приділили перспективі створення реєстру збитків, завданих агресією рф, проти України, який стане важливим кроком на шляху до створення всеохопного компенсаційного механізму.

Як повідомляв Укрінформ, 50 держав та міжнародних організацій уклали Бучанську декларацію щодо відповідальності росії за скоєні в Україні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-