Ще один крок до відповідальності рф: Костін - про відкриття польового Офісу прокурора МКС

Ще один крок до відповідальності рф: Костін - про відкриття польового Офісу прокурора МКС

Відео
Укрінформ
Генпрокурор Андрій Костін назвав відкриття польового Офісу прокурора МКС в Україні ще одним кроком до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини.

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

“Ще один крок до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини. Підписав Угоду про відкриття Представництва Міжнародного кримінального суду в Україні з секретарем МКС Пітером Льюїсом. Для мене честь розпочати цю нову главу нашої співпраці”, - зазначив Костін.

Він наголосив, що всі винні у міжнародних злочинах в Україні мають бути притягнуті до відповідальності.

“Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму рф”, - написав він.

Читайте також: В Україні відкриється представництво МКС - Зеленський

Костін також підкреслив, що МКС та Офіс генрокурора невтомно стоять на варті правосуддя.

“Ми сподіваємося на подальшу співпрацю у розслідуванні та переслідуванні злочинів рф проти України. Твердо вірю, що наші спільні зусилля допоможуть у розбудові більш справедливого світу”, - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, у будівлі Міжнародного кримінального суду (МКС) відбулося підписання угоди про відкриття field (польового – ред.) Офісу прокурора МКС в Україні.

З української сторони документ підписав генпрокурор Андрій Костін.

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт путіна та львової-бєлової.

президента рф та уповноважену президента рф у справах дитини підозрюють у воєнних злочинах - незаконних депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Фото: Andriy Kostin, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-