Дипломатичний фронт завжди має бути готовим до протидії російській пропаганді — Лубінець

Дипломатичний фронт завжди має бути готовим до протидії російській пропаганді — Лубінець

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час зустрічі у Лондоні з послом України у Великій Британії наголосив на необхідності для дипломатів бути готовими до протидії російській пропаганді задля консолідації зусиль партнерів на допомогу Україні.

Про це омбудсмен написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Вкрай важливо зараз тримати наш дипломатичний фронт завжди готовим до бою проти російської пропаганди, щоб консолідувати зусилля партнерів на допомогу Україні", - зазначив Лубінець.

За його словами, для країн, які обрали демократію, також надзвичайно важливим є інформування про ситуацію з дотриманням прав людини як в Україні, так і за її межами.

«Важливим є надання інформації для наших дипломатів і партнерів про виклики, з якими стикнулися українці після початку повномасштабного вторгнення росії. Це 4,5 мільйона внутрішніх переселенців, це тисячі депортованих до росії. Більше ста тисяч українців знайшли свій прихисток у Британії і також потребують уваги та захисту», - зазначив омбудсмен.

Під час зустрічі, за його словами, домовлено про співпрацю українського посольства з тимчасовим представником омбудсмена у Британії Юрієм Лисенком, а також про низку подій до всесвітнього Дня прав людини.

Читайте також: Лубінець і британський омбудсмен обговорили протидію торгівлі людьми серед біженців

Як повідомлялося, Лубінець під час зустрічі з омбудсменом з питань охорони здоров’я Великої Британії Робом Беренсом обговорив запобігання торгівлі людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-