Корисні ідіоти на Заході закликають до миру, але не заради України та справедливості - Єрмак

Корисні ідіоти на Заході закликають до миру, але не заради України та справедливості - Єрмак

Укрінформ
Колишні й нинішні політики та впливові бізнесмени на Заході закликають нашу країну до переговорів із кремлем - заради миру й людства, але не заради ані України, ані справедливості.

Про це керівник Офісу Президент Андрій Єрмак написав у колонці для Washington Post, передає Укрінформ із посиланням на його Телеграм-сторінку.

«Наративи про «мир ціною України» знову лунають з різних сторін. Це вже не перший раз. З початку війни в лютому наратив змінився з «Україна повинна зникнути, щоб росія могла заспокоїтися» на «Україна повинна здатися, щоб Європа могла залишитися в теплі». Тепер наратив став «Україна має припинити звільнення своїх територій, щоб запобігти новій світовій війні», - зазначив Єрмак.

Він наголосив, що нас це не влаштовує: «Україна прагне миру. Але наші умови відомі. Ми неодноразово їх озвучували. Президент Володимир Зеленський сказав просто: покарання за злочин агресії; захист «права на життя, свободу та… безпеку», відновлення безпеки та територіальної цілісності України; гарантії безпеки; і рішучість світової спільноти реалізувати цю програму».

Читайте також: Дії росіян в Україні мають усі ознаки геноциду - ОП

З 2014 року, коли росія захопила Крим, Україна чує заклики до мирного примирення, констатував керівник ОП.

«Ми чули заклики до дипломатії, ніби ми почали цю війну. Нам кажуть, що пора припинити кровопролиття, ніби ми самі хочемо воювати. Нам радять ставити на перше місце інтереси людства, ніби ми погрожуємо світу ядерним апокаліпсисом», - нагадав він.

За словами Єрмака, після фіктивних «референдумів» на окупованих українських територіях росія заявила про готовність «відновити» переговори з Україною та похвалила себе за ці миротворчі зусилля. Майже всі російські високопосадовці раптово заговорили про готовність до переговорів з Україною.

Читайте також: Єрмак зустрівся з єврокомісаром – закликав активніше допомагати у звільненні полонених

«Про що не йдеться, так це про повернення захоплених територій, про звільнення людей, депортованих з України проти їх волі, про виплату компенсацій за збитки, завдані війною, про угоду про екстрадицію військових злочинців. росія не займається цими питаннями з однієї простої причини: москва хоче закінчити війну переможцем», - указує керівник Офісу глави держави.

Він зазначає, що російські війська відступають. російській промисловості не вистачає ресурсів, економіка руйнується, і термінове припинення бойових дій є єдиним способом для рф зберегти обличчя. З цією метою кремль готовий вдатися до ядерного шантажу, тоді як його корисні ідіоти на Заході голосніше й голосніше закликають до миру.

Читайте також: ЗСУ не обстрілюють українські міста - Єрмак спростував фейки росіян щодо Херсона

«Колишні та нинішні політики та впливові бізнесмени закликають до переговорів із кремлем. Заради миру. Заради світу. Заради людства. Але не заради України. Ані заради справедливості», - резюмував Єрмак.

Як повідомлялося, Андрій Єрмак закликав Францію, Німеччину, Італію, Нідерланди та Іспанію, які є одними з лідерів у наданні Україні озброєння та військової техніки, посилити кроки зі зміцнення протиповітряної оборони нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-