Прем'єр Люксембургу в ООН заявив про підтримку України

Прем'єр Люксембургу в ООН заявив про підтримку України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Люксембургу Ксав'є Бетель запевнив, що його держава підтримуватиме Україну і допомагатиме їй перед лицем російської воєнної агресії.

Про це він сказав у своєму виступі на 77-й сесії Генеральної асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

“Президент України може розраховувати на нас. Ми будемо допомагати захищати суверенітет, незалежність, територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів та право на законну самооборону. Це наша відповідальність — допомогти Україні”, - зазначив Бетель.

Він засудив російську агресію в Україні та злочини, які вчиняють російські військові в нашій державі.

“Ми підтримуємо розслідування, які проводять міжнародні і національні структури, зокрема, Міжнародний кримінальний суд, щоб відповідальні за скоєні воєнні злочини в Україні були знайдені і постали перед правосуддям. Те, що відбулося, не має виправдань”, - сказав Бетель.

Звертаючись до представників рф у залі, він наголосив, що вогонь має бути припинений, а також закликав президента рф володимира путіна зупинити війну.

Також прем'єр Люксембургу зазначив, що ООН — це місце, де мають прийматися спільні рішення. “У нас є система, давайте її використовувати... Нам потрібні реформи Ради безпеки. ООН не може видаватися безсилою. Ми повинні використовувати всі функції, які є в її розпорядженні... ООН це не місце, де вето блокує бажання працювати разом”, - наголосив Бетель.

Читайте також: Мішель в ООН назвав вершиною цинізму погрози росії не продовжувати «зернову угоду»

Як повідомлялося, цього тижня у Нью-Йорку відбуваються заходи 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-