Стефанчук: Псевдореферендуми не матимуть жодної юридичної сили, а на організаторів чекатиме суд

Стефанчук: Псевдореферендуми не матимуть жодної юридичної сили, а на організаторів чекатиме суд

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголошує, що псевдореферендуми на тимчасово захоплених росіянами українських територіях не матимуть жодної юридичної сили, а на їх організаторів чекатиме суд.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

“У так званої “країни” росія все “так зване”. І все - “псевдо”. Так звана “спецоперація”, так звана “мобілізація”, так званий “референдум”. Все, що вони роблять, не має нічого спільного ані з законом, ані з міжнародним правом. І не матиме жодної юридичної сили”, - підкреслив Стефанчук.

За його словами, "так звані “опитування” вони проводять у під’їздах, а “закони” малюють на коліні у коридорах. Одним словом - макулатура".

Читайте також: У Донецьку члени «комісій» обходять квартири і пропонують голосувати на псевдореферендумі - журналіст

Як заявив Голова ВР, "юридичну силу матимуть лише вироки суду для всіх, хто зараз займається організацією цих псевдореферендумів. Для всіх, хто зараз займається організацією цих псевдореферендумів. І не кажіть, що не попереджали!".

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки “л/днр” та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили “інсценування волевиявлення про приєднання до росії” та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн наголосили, що будь-які російські фіктивні інсценування волевиявлення в Україні будуть нелегітимними.

Читайте також: Трибунал для керівників рф має судити і пропагандистів та релігійних лідерів - голова комітету ВР

Водночас президент російської федерації володимир путін 21 вересня заявив, що росія визнає результати інсценування волевиявлення.

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні цього року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися.

Зокрема майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на інсценування волевиявлення, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-