Расмуссен обіцяє просувати майбутній Київський безпековий документ у «важливих столицях»

Расмуссен обіцяє просувати майбутній Київський безпековий документ у «важливих столицях»

Укрінформ
Колишній генеральний секретар НАТО, прем'єр-міністр Данії Андерс Фог Расмуссен заявив про готовність просувати майбутній Київський безпековий документ у столицях потенційних країн-гарантів.

Про це Расмуссен сказав під час презентації рекомендацій безпекових гарантій у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо безпекові рекомендації, презентовані Президентові. Я пообіцяв зробити все можливе, щоб запропонувати, розрекламувати, розпропагувати цей документ по важливих столицях, аби торувати шлях для країн-гарантів, щоб вони врешті могли підписатися під ним і надати Україні потрібні гарантії безпеки", - сказав Расмуссен.

Він додав, що це не відбудеться відразу, але вже сьогодні увечері буде продовжено консультації з партнерами, пропонуючи їхній увазі цей документ, а потім пізніше "буде новий саміт НАТО, на якому Україна теж буде на порядку денному".

Читайте також: Київський безпековий договір не буде повторенням Будапештського меморандуму - Расмуссен

Як повідомлялося, у вівторок в ОП опублікували рекомендації щодо безпекових гарантій для України, які передбачають створення Київського безпекового договору, що об’єднуватиме Україну та групу держав-гарантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-