Проведення росіянами «референдуму» на Запоріжжі буде порушенням міжнародного права - ОВА

Проведення росіянами «референдуму» на Запоріжжі буде порушенням міжнародного права - ОВА

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни заявили про намір провести псевдореферендум. В ОВА кажуть, що такі дії не відповідають нормам міжнародного права.

Про це очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух сказав у прямому ефірі телемарафону FREEДОМ, передає Укрінформ.

"Ніякого референдуму бути не може з декількох причин. По-перше, референдум - це проведена згідно з нормами Міжнародного права дія, яка виражає волевиявлення громадян цієї країни. Таким чином, референдуми на території України можуть провести виключно наші органи влади: органи центральної виборчої комісії та виборчі комісії на місцях. Тому з юридичної точки зору це неможливо", - запевнив Старух.

За його словами, проведення псевдореферендумів не відповідають нормам міжнародного права і дублюють ситуацію, яка була у 2014 році в Криму і на Донбасі. Представники рф намагаються проводити інформаційну кампанію за участю своїх пропагандистських ЗМІ. Цю ж дезінформацію намагаються поширювати на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Заявами лаврова росія показує світу, що готує «референдуми» на Херсонщині й Запоріжжі - ГУР

Також Старух повідомив, що, зважаючи на розміщення ворогом своєї техніки, зокрема, на території АЕС, варто реагувати не лише на сповіщення про небезпеку, а й на звуки можливої загрози та швидко йти до укриття. Крім цього, мешканці обласного центру та передмістя чули звуки ворожих обстрілів учора. Окупанти намагалися гатити по позиціях українських військових та правому берегу Дніпра.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу зранкуросійські війська завдали ракетного удару по околицях Запоріжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-