Бербок не бачить можливості для переговорів із росією

Бербок не бачить можливості для переговорів із росією

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок не бачить наразі шансів на переговори з росією.

Про це вона заявила в інтерв’ю журналу Stern, передає Укрінформ.

«Про що можна вести переговори з кимось, хто навіть не бажає узгодити гуманітарні коридори з Міжнародним комітетом Червоного Хреста для втечі цивільних осіб?... І я не бачу жодної ознаки того, що путін залишить решту України в спокої, якщо вони (українці - ред.) припинять чинити відсіч зараз», — зауважила міністр.

Вона переконана, що якби підтримка України Заходом була припинена, військові злочини, як у Бучі, чи бомбардування, як у Сєвєродонецьку, сталися б у більшій кількості місць.

Читайте також: Бербок шкода, що Захід не може напряму втрутитися у війну в Україні

Бербок розкритикувала заклики до негайного припинення вогню та переговорів, як того вимагали у відкритому листі «низка німецьких знаменитостей».

«Мені, якби я була українкою, цей лист здався б наївним, тривожним, зарозумілим», – сказала вона, додавши, що також і міністр закордонних справ іншої держави, особливо Німеччини (з огляду на історію), не має жодного права вирішувати за Україну, яку частину своєї держави вона має віддати, скільки мільйонів її громадян мають підкоритися владі росії. Тож вирішувати свою долю мають виключно українці.

Стосовно самої росії, Бербок вважає, що путін «жертвує власною країною», а роль його глави МЗС сергія лаврова у визначенні політики є «сумнівною». Отже, говорити з ним під час нещодавнього засідання G20 в Індонезії не було про що, а «виконувати роль для російського пропагандистського шоу» рукостисканням чи бесідою Бербок не хотіла.

Читайте також: Кулеба – міністрам G20: Поставити росію на місце є глобальним викликом номер один

Загалом, за її словами, вона не має прямого контакту з російським міністром від початку війни.

Як повідомлялося, під час засідання міністрів закордонних справ країн G20 на Балі лавров відразу після свого виступу втік із зали та не став слухати Бербок, яка виступала наступною і з критикою дій росії. На полях заходу не було рукостискань і традиційного фото.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-