Спікер Палати представників США обговорила з Дудою підтримку України і допомогу біженцям

Спікер Палати представників США обговорила з Дудою підтримку України і допомогу біженцям

Укрінформ
Після візиту до Києва спікер Палати представників США Ненсі Пелосі провела переговори в понеділок у Варшаві з президентом Польщі Анджеєм Дудою щодо посилення безпеки в регіоні й допомоги біженцям з України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті спікера, передає Укрінформ.

«Сьогодні наша високопоставлена делегація Конгресу мала особливий привілей зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою, цінним партнером у підтримці народу України на тлі жорстокої й неспровокованої війни путіна», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Сенат США цього тижня може розглянути законопроєкт про конфіскацію російських активів

Американські законодавці «висловили глибоку подяку польському уряду й польському народу» за зусилля з гуманітарної підтримки українських біженців. Під час зустрічі була висловлена готовність Конгресу ухвалити запит президента США щодо виділення на підтримку України додаткових $33 мільярдів.

Читайте також: Зеленський: Якщо рф не розблокує порти України - буде трагедія для харчової безпеки світу

Під час зустрічі увага також була зосереджена на зміцненні американо-польського партнерства, у тому числі в межах альянсу НАТО, яке є «життєво важливим для забезпечення перемоги спільних демократичних цінностей та протидії небезпечній агресії путіна».

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Україну відвідала делегація Конгресу США на чолі зі спікером Палати представників Ненсі Пелосі. Вони провели зустрічі в Києві з державним керівництвом України.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-