Є кілька оперативних версій, де може переховуватися Медведчук – Венедіктова

Є кілька оперативних версій, де може переховуватися Медведчук – Венедіктова

Укрінформ
Українські правоохоронці мають кілька оперативних версій щодо місця перебування народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту.

Як передає Укрінформ, про це сказала генеральний прокурор Ірина Венедіктова в інтерв’ю Українській правді.

«Є кілька оперативних версій (де Медведчук може бути – ред.), ми їх відпрацьовуємо. Сказати, що ми поки думаємо, що він там десь у Москві і ми не доберемося до нього, – я так не можу наразі. Тому відпрацьовуються оперативні версії», - поінформувала вона.

За словами Венедіктової, наразі немає даних щодо того, що Медведчук покинув Україну. «Якщо він і перетнув кордон – то це, звичайно, незаконний перетин. Але зафіксованих офіційних даних, що він перетнув кордон, їх немає», - сказала Венедіктова.

Генпрокурор зазначила, що група правоохоронців займається розшуком Медведчука і проведенням слідчих дій.

«Проходять обшуки. Не буду казати де – вони проходять у багатьох містах. Головне – що вони проходять абсолютно законно та легально. І хочу сказати, що під час процесуальних слідчих дій ми стільки всього нового дізнаємося, яке дотичне до пана Медведчука, але відкриває зовсім інші можливості і горизонти. І ми наразі працюємо й тут», - заявила вона.

Венедіктова висловила думку, що після пошуків і затримання Медведчука в українських правоохоронців будуть ще «інші цікаві» кримінальні провадження.

На запитання, чи стосуватимуться ці провадження інших народних депутатів, вона заявила, що це йдеться і щодо народних депутатів, і щодо власності в Україні, яка має стратегічне значення.

«Якщо ми тут будемо успішними, то те, що він (Медведчук – ред.) втік і дав нам таку можливість, слід такий, це того вартувало. А його ми знайдемо, рано чи пізно», - заявила Венедіктова.

Як повідомлялося, 27 лютого стало відомо, що Медведчук, підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту.

Суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в межах двох кримінальних справ - щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі й стосовно сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-