Франція фіксує всі факти скоєних росією воєнних злочинів в Україні

Франція фіксує всі факти скоєних росією воєнних злочинів в Україні

Укрінформ
Франція ретельно відстежує і фіксує всі факти скоєння росією воєнних злочинів в Україні.

Про це заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ми дуже ретельно відстежуємо це питання (щодо скоєння росією воєнних злочинів в Україні – ред.) і фіксуємо все, що може розглядатися як воєнний злочин. Ми отримуємо інформацію щодо цього як безпосередньо від джерел, так і від української влади, з якою перебуваємо на постійному контакті щодо цього аспекту», - сказав де Понсен.

Коментуючи той факт, що події в Україні висвітлюють понад 100 акредитованих французьких журналістів, дипломат зауважив, що має дещо змішані почуття з цього приводу.

«З одного боку, ми наполегливо рекомендуємо журналістам не відвідувати регіони з високим рівнем небезпеки, і передаємо це прохання через керівників їхніх агенцій, а коли я з ними зустрічаюся, то розумію, що вони не дотрималися наших рекомендацій», - зазначив посол Франції.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-