Росія намагається перенести експеримент з ОРДЛО на всю Україну – науковець

Росія намагається перенести експеримент з ОРДЛО на всю Україну – науковець

Укрінформ
Експеримент з ОРДЛО, де росія відпрацьовувала репресивну систему, вона намагається перенести на всю Україну, яку намагається окупувати.

Про це заявив під час онлайн-пресконференції в Укрінформі старший науковий співробітник Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Сковороди НАН України, керівник Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків Ігор Козловський агентства.

«Якщо у 2014 році разом з російськими військовими працювали різні бандформування, то зараз ми спостерігаємо, що все російське військо – це величезне терористичне бандформування, тому що вони спрямовують свої удари насамперед на мирне населення, на руйнування життя мирних людей, зокрема на знищення всіх, хто не співпадає з ідеологією так званого «руского міра», - сказав Козловський.

Він зазначив, що створення репресивної системи вже тоді, у 2014 році, було своєрідним експериментом для перенесення її на територію всієї України.

«Вони відпрацьовували і відпрацювали різні методи. Мушу сказати із свого досвіду полоненого, що ця система у них дійсно працює автоматично. Це незаконні переслідування, заборона будь-якої думки, що відрізняється від ідеології «руского міра». Навіть прояви інтересу до українського є для цієї системи викликом. Це і незаконні затримання, арешти, утримування в місцях, непридатних для життя: у підвалах, концтаборах. Все спрямовано на те, щоб залякати людей. Це створення системи інформаторів і доносів, яку вони фактично відродили за зразком 1937 року. Це вбивства, розстріли та імітація розстрілів. Тобто ця система зараз перенесена на всю територію, яку намагається окупувати країна-агресор», - заявив Козловський.

Науковець додав, що і представники різних релігійних спільнот потерпають, оскільки відрізняються від віруючих в рф тим, що вважають себе українцями, вільними і знають, що таке свобода, зокрема свобода віросповідання. А це для рф є зухвалим викликом і повинно бути знищено.

«Зараз ми спостерігаємо розвиток того, що починалося в 2014 році, але в більш глобальних масштабах, і це є викликом і для всього цивілізованого світу. З моєї точки зору, ми спостерігаємо війну цивілізацій, тому що ми – дійсно цивілізація свободи. Ми цивілізація, яка стоїть на позиціях людяності і плюралізму думок. А так званий «рускій мір» - це реваншистська система, яка фактично створює систему рабства і втрати гідності та людяності», - переконаний Козловський.

Він зазначив, що «голос релігійних спільнот до всього світу на підтримку наших віруючих і нашого народу має звучати сильніше, аби донести до міжнародної спільноти правду про те, що відбувається в Україні».

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-