Юристи шукають варіанти, як змусити росію виконати рішення суду в Гаазі

Юристи шукають варіанти, як змусити росію виконати рішення суду в Гаазі

Укрінформ
Юристи розробляють дорожню карту із примусу росії до виконання рішення Міжнародного суду ООН

Група юристів, які представляють Україну у Міжнародному суді ООН, готується до розгляду справи проти російської федерації по суті та розробляють дорожню карту дій із примусу росії до виконання рішення через інстурменти Організації Об’єднаних Націй.

Про це розповіла радниця керівника Офісу Президента Дар‘я Зарівна в ефірі єдиного телемарафону UAразом, повідомляє Укрінформ.

«Учора міжнародний суд ООН у своєму проміжному рішенні щодо російської агресії повністю підтримав наші вимоги. Але зло має бути покаране максимально жорстко. Тож ми не зупинимось і не зупиняємось. Призначена Президентом група юристів, які представляють Україну, готується до розгляду справи по суті. Вони розробляють дорожню карту дій із примусу росії до виконання рішення через інструменти ООН», - зазначила вона.

Крім того, за словами радниці, у подальшій програмі роботи групи - питання про репарації, які має заплатити росія.

Зарівна підкреслила, що Міжнародний кримінальний суд «займеться» російськими воєнними злочинцями, і запевнила, що українська судова система вже готує відповідні матеріали.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний суд ООН 16 березня наказав росії виконати такі тимчасові заходи: негайно зупинити військові операції, розпочаті 24 лютого 2022 року на території України.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-