Звернення рф до Китаю по допомогу у війні з Україною є виявом слабкості кремля – Клімкін

Звернення рф до Китаю по допомогу у війні з Україною є виявом слабкості кремля – Клімкін

Укрінформ
Звернення росії до Китаю по допомогу у війні з Україною є другим глобальним виявом слабкості кремля після вербування найманців у Сирії.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив у Фейсбуці ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Росія попросила допомоги Китаю у війні з нами. Не стільки у військовій сфері, а для того, щоб мати Китай, так би мовити, на своїй стороні. Це другий їхній глобальний вияв слабкості – після залучення найманців з Близького Сходу", – написав дипломат.

Клімкін констатував, що путін не очікував, ані героїчного спротиву України, ані пекельних західних санкцій.

"Тепер він з останніх сил намагається втягнути у війну проти нас Китай: не військово, але хоча б політично. І тут путін програє. США та Китай знайдуть спільну мову і будуть друзями-суперниками, а путінський режим буде в кюветі історії. Він не потрібен ані Заходу, ані Сходу", – переконаний ексміністр.

Він нагадав, що сьогодні представники США та Китаю зустрічаються у Римі, і висловив сподівання на досягнення домовленості.

"Пів року тому на це важко було розраховувати – наші успіхи у війні змінюють світ", – акцентував Клімкін.

Як повідомляли ЗМІ, росія попросила Китай надати їй військову техніку для війни в Україні та економічну допомогу для пом’якшення дії санкцій.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що путінська росія відкрила 14 центрів вербування найманців у Сирії на територіях, підконтрольних режиму Башара Асада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-