Група з розшуку і арешту активів осіб, причетних до агресії рф, почала  роботу – Венедіктова

Група з розшуку і арешту активів осіб, причетних до агресії рф, почала роботу – Венедіктова

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що відбулося перше засідання task-force - міжвідомчої робочої групи з розшуку та арешту активів причетних до агресії рф проти України.

Як передає Укрінформ, про це вона поінформувала у Фейсбуці.

«Ми всі разом докладемо надзусиль, щоб конфіскувати майно воєнних злочинців та їхніх пособників на відбудову нашої держави. Ми знайдемо кожен їхній рахунок віллу та яхту. Тож залучаємо всі можливі державні і міжнародні ресурси, а також громадськість і журналістів», - уточнила вона.

За її словами, учасники цієї зустрічі накреслили чіткий план дій, щоб координувати роботу правоохоронних та державних органів та наше (прокурорське – ред.) міжнародно-правове співробітництво, щоб арештувати активи всіх, кого ми притягуємо до відповідальності, за загарбницькі криваві дії на нашій землі.

Вона наголосила, що всі, хто розв‘язав війну, вбиває наших дітей, нищить інфраструктуру, мають заплатити за це перед законом і матеріально.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-