Арахамія: Ми готові обговорювати моделі безпеки, не пов’язані з НАТО

Арахамія: Ми готові обговорювати моделі безпеки, не пов’язані з НАТО

Укрінформ
Україна відкрита до обговорення з Росією інших моделей гарантування своєї безпеки, окрім членства у НАТО.

Про це в інтерв’ю Fox News сказав член української делегації на переговорах з РФ, голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми готові обговорювати деякі моделі, не пов’язані з НАТО. Може йтися про прямі гарантії таких країн, як США, Китай, Велика Британія, можливо, Німеччина й Франція. Ми відкриті до обговорення цього у ширшому колі, не лише у двосторонніх розмовах із Росією, але також і з іншими партнерами”, - сказав Арахамія.

За його словами, саме НАТО щонайменше п’ять років не буде готове до можливого членства України. “Із НАТО нам говорять, що вони не готові навіть обговорювати наше членство протягом щонайменше п’яти-десяти років. Ми не боротимемося за заявку на вступ. Ми відстоюватимемо результат, а не процес”, - зауважив політик.

Арахамія також зазначив, що Україна здатна відстояти свої рубежі, але для цього потрібно, аби російська авіація не мала переваги у небі. “Навіть зважаючи на те, що їхня армія у п’ять чи десять разів більша за нашу, ми досить упевнені, що дамо відсіч та відженемо їх туди, звідки вони почали. Саме тому безполітна зона така важлива - вона врятує багато життів”, - наголосив депутат.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-