Делегації України та РФ домовилися не оприлюднювати деталі переговорів – Арахамія

Делегації України та РФ домовилися не оприлюднювати деталі переговорів – Арахамія

Укрінформ
Делегації України та РФ домовилися не оприлюднювати деталі переговорного процесу.

Про це представник української делегації – голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми одразу як приїхали, на першій же зустрічі домовилися, що працюємо жорстко офрекордс. Ніяких повідомлень у пресі. Фотографуємо початок, потім всі покидають місце переговорів. І після того, наприкінці раунду, робимо невелике комюніке. Окрім цього, жодних коментарів», - сказав Арахамія.

Він також зазначив, що нікому не давали дозволу висловлювати будь-яку позицію стосовно переговорного процесу.

Як повідомлялося, 3 березня відбувся другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

За словами радника керівника ОПУ Михайла Подоляка, ключовими були питання негайного припинення вогню, перемир'я, а також гуманітарних коридорів для вивезення мирних жителів із зруйнованих чи постійно обстрілюваних сіл та міст.

28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів у Білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій щодо подальших рішень. Як зазначав Подоляк, переговори між делегаціями були важкими, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

У складі української делегації – голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Рєзніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умеров та заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: sluga-narodu.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-