Наступні декілька днів стануть найбільш небезпечним моментом російсько-української кризи – Джонсон

Наступні декілька днів стануть найбільш небезпечним моментом російсько-української кризи – Джонсон

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що наступні декілька днів стануть найбільш небезпечним моментом російсько-української кризи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Я справді не вважаю, що Москва вже прийняла рішення (щодо вторгнення до України – ред.). Це не означає, що щось абсолютно жахливе справді не може статися дуже скоро. Мені шкода про це казати, але наша розвідка лишається песимістичною», - заявив Джонсон журналістам, виступаючи у штабі НАТО в Брюсселі разом з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом.

«Наступні декілька днів стануть, напевно, найбільш небезпечним моментом у цій найбільшій кризі європейської безпеки за декілька десятиліть, і ми маємо це розуміти. І я думаю, що комбінація санкцій та військового рішення плюс дипломатії – це те, що потрібно робити», - додав Джонсон.

ЗМІ відзначає, що ця заява прозвучала після спроби президента Франції Емманюеля Макрона виступити посередником у конфлікті. На відміну від лідерів США та Британії Макрон заявив, що російське вторгнення є малоймовірним.

Зазначається, що під час візиту Джонсона до НАТО міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс провела перемовини у Москві та заявила міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову, що «війна в Україні стане катастрофою для росіян, українців та для європейської безпеки».

Читайте також: Глава МЗС Британії закликала Росію відмовитися від риторики часів холодної війни

У відповідь на заяву Трасс Лавров заявив, що не розуміє, чому Британія стурбована навчаннями в Білорусі, а також, що Захід, нібито, використовує президента України Зеленського як свій інструмент.

Повідомляється, що міністр оборони Британії Бен Воллес також прокоментував останні події. Зокрема він заявив Times Radio, що все, що робить Британія, це «намагається захищати суверенне право країн обирати їхніх союзників та альянси, неважливо, чи країна є членом НАТО, чи ні».

Читайте також: Міністри оборони Британії та Польщі запевнили, що їхні країни відстоюватимуть суверенітет України

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розкритикував ідею "фінляндизації" України, тобто узаконення нейтрального статусу української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-