Нацрада реформ підтримала ідею автоматизації розмитнення авто - Саакашвілі

Нацрада реформ підтримала ідею автоматизації розмитнення авто - Саакашвілі

Укрінформ
Національна рада реформ підтримала ідею запровадження в Україні автоматичного розмитнення авто для уникнення корупції.

Про це на брифінгу за підсумками засідання Нацради реформ повідомив голови Виконавчого комітету реформ цієї ради Міхеіл Саакашвілі, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми повністю заберемо митника з розмитнення автомобілів... Є формула - ми заходимо в нашому смартфоні в додаток "Дія", вводимо параметри машини, сама програма вираховує, скільки треба заплатити. Потім по своїй картці переводите гроші - і ти в очі не бачиш ніякого митника. Ти йдеш і забираєш свою машину. Це те, що ми підтримали. Всі оплати з розмитнення машин по автоматичній формулі, формула буде вдосконалена в парламенті", - сказав Саакашвілі.

Читайте також: Зеленський хоче, аби реформи в Україні не були символічними

Він додав, що така автоматизація процесу приведе до уникнення корупції під час розмитнення авто.

Згідно з повідомленням Офісу Президента, на засіданні Нацради реформ зазначалося, що через українську митницю щороку проходить близько 500 тис. автомобілів. Унаслідок маніпулювання з вартістю транспортних засобів у кишенях хабарників осідає приблизно 150 млн дол., а втрати бюджету сягають 300-400 млн дол.

Прогнозується, що протягом наступних п'яти років після запровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів буде зменшено на 30%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-