Наступна

Наступна "нормадська" зустріч міністрів відбудеться за місяць – Маас

Укрінформ
Міністри закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії домовилися провести чергові переговори через місяць з метою підготовки умов для саміту лідерів "нормандського формату".

Про них розповів після відеоконференцією глава МЗС ФРН Гайко Маас, повідомляє Укрінформ.

"Не тільки пандемія заважає проведенню нового саміту, а й те, що виконання домовлених рішень ускладнилося… Умовою нового саміту є виконання вже досягнутих домовленостей", - пояснив Маас.

За його словами, не є таємницею, що багато рішень Паризького саміту все ще не виконані, так само як невиконаними залишаються і багато пунктів власне Мінських угод.

Читайте також: Україна не відступить від принципу "спершу безпека" щодо врегулювання на Донбасі – Кулеба

Міністр наголосив, що метою нинішньої зустрічі було надати нового поштовху цьому процесові та створити "тиск" для втілення того, що можна зробити, а саме в питаннях створення нових переходів, розмінуванні та обміну утримуваними тощо.

Обидва західні партнери задоволені тим, що Росія і Україна підтверджують свою прихильність продовжувати виконувати паризькі домовленості. Важко досягнуті компроміси не повинні пропасти задарма, підкреслив Маас.

Читайте також: Терміни проведення саміту "Нормандської четвірки" ще не встановлені - Кулеба

На його думку, кожна сторона має зробити свою роботу, щоб відкрити шлях до нової зустрічі на вищому рівні "в осяжному майбутньому".

Міністри домовилися, що через 4 тижні знову зустрінуться в "нормандському форматі" на рівні міністрів для того, щоб перевірити, як ведуться роботи з виконання домовленостей на місцях, а також обговорити подальші теми, які ще залишаються відкритими, сказав Маас.

Фото: @AuswaertigesAmt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-