Єнін каже, що подав у відставку через

Єнін каже, що подав у відставку через "Курченкогейт"

Укрінформ
Заступник Генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що подав у відставку через те, що ситуація навколо справи "Курченкогейт" стала штучно політизованою.

Про це він сказав у четвер на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація навколо окремих проваджень, в тому числі стосовно цього кримінального провадження (Курченкогейт - ред.) певною мірою штучно політизована, і моїх зусиль для того, щоб зняти цю зайву політизацію, наразі дещо недостатньо. Тому я зробив такий вибір (піти у відставку - ред)", - сказав Єнін.

Відповідаючи на запитання, чи чинився на нього тиск у цій справі, заступник генпрокурора заявив, що тиснути на нього "достатньо складно". "Я вже пройшов достатньо життєвих випробувань, щоб підтвердити практично неможливість цього питання стосовно мене і вийти з цього з гідністю", - наголосив він.

Читайте також: Заступник генпрокурора Єнін подав у відставку

Єнін підкреслив, що не пожертвував кар’єрою, а зробив свій персональний громадянський вибір. "Я завжди казав, що не тримаюсь жодної посади і готовий її залишити в будь-який день. І сьогодні цей день", - сказав він.

Єнін також висловив вдячність усім прокурорам Генпрокуратури і регіональних прокуратур, з якими йому довелося працювати.

Як повідомлялось, заступник генпрокурора Євген Єнін в коментарі Укрінформу підтвердив інформацію щодо своєї відставки.

Єнін був призначений заступником генпрокурора 7 червня 2016 року. У ГПУ він відповідав за міжнародно-правове співробітництво.

11 квітня прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Кулик звернувся до генпрокурора Юрія Луценка відкрити кримінальне провадження стосовно Єніна, оскільки вважає, що той сприяє учасникам організованого злочинного угруповання бізнесмена Сергія Курченка.

Кулик, зокрема, заявив, що Єнін незаконно скасував підозру екс-голові Адміністрації Президента Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації Олексію Філатову та екс-голові Нацбанку Валерії Гонтарєвій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-