У Мінську засудили заяву Захарченка про

У Мінську засудили заяву Захарченка про "Малоросію"

Укрінформ
Заяви про створення т.з. "Малоросії" не відповідають основам Мінського процесу і не сприяють врегулюванню ситуації на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Заяви про т.з. "Малоросію" не відповідають основам Мінського процесу і не сприяють врегулюванню ситуації на Донбасі. Спроба розділу України не нова, і ще в 2014 році вона зазнала краху. Замість того, щоб говорити про реінтеграцію, на яку спрямовано Мінський процес, представники ОРДО заявляють про деякі окремі треки, які йдуть врозріз з узятими на себе зобов'язаннями. ТКГ закликала утриматися від будь-яких конфронтаційних заяв, які суперечать Мінським угодам. У цьому контексті закликаємо РФ на усіх рівнях засудити цей неприйнятний крок ОРДО, який є тотальним порушенням Мінських угод", - написала Оліфер.

За її словами, українська сторона на сьогоднішньому засіданні ТКГ також висловила надію на те, що найближчим часом буде завершено розслідування загибелі малазійського Боїнгу 18 липня 2014 року і покарано винних. Також, як зазначила Оліфер, Україна вимагає знайти і покарати причетних до загибелі представника СММ ОБСЄ в квітні 2017 року, а також наполягає на допуску СММ до усієї території ОРДЛО, зокрема, до усієї лінії українсько-російського кордону.

"Розцінюємо недопуск і насильство по відношенню до СММ ОБСЄ як цілеспрямовані зусилля з примусу місії до припинення своєї діяльності в ОРДЛО. Питання безпеки - наріжне для усього Мінського процесу і безпека співробітників СММ ОБСЄ - невід'ємна його частина", - уточнила Оліфер.

Читайте також: Автором ідеї про "Малоросію" є помічник Путіна Сурков - політолог

Вона проінформувала, що у рамках підгрупи з безпеки українська сторона у черговий раз поставила питання повернення до лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року і демілітаризації Дебальцева.

"Ключове питання, поставлене українською стороною на політичній підгрупі, - наша вимога скасування указу президента РФ про визнання документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; відмови від захоплення українських підприємств в ОРДЛО, від рублевої зони, від встановлення псевдокордону в ОРДО", - резюмувала Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-