На Херсонщині працює мобільна амбулаторія

На Херсонщині працює мобільна амбулаторія

Укрінформ
На Херсонщині працює мобільна амбулаторія, де пацієнтів приймають вузькопрофільні лікарі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«На Херсонщині працює мобільна амбулаторія», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нині вона надає меддопомогу жителям Петропавлівки, Червоного, Новоолександрівки, Українки, Біляївки, Новогригорівки, Новокамʼянки, Суханового та Червоного Яру.

В ОВА розповіли, що пацієнтів приймають вузькопрофільні лікарі. Вони проводять лабораторні та інструментальні обстеження, призначають лікування, а також безкоштовно надають необхідні ліки.

Особлива увага приділяється підтримці людей похилого віку та з інвалідністю. Лікарі відвідують їх вдома, аби надати медичну допомогу.

Як підкреслюється, цей проєкт реалізується Благодійна організація «100% Життя» за підтримки Medical Teams International.

Читайте також: У Кривому Розі створили мобільний стоматологічний кабінет для військових

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській міській територіальній громаді через російську агресію пошкоджені 34 заклади охорони здоров'я, зокрема аптеки.

На деокупованій території Херсонщини працюють понад 800 лікарів, зокрема це і медики з інших регіонів країни, постійно відбувається їх ротація.

На деокупованій території Херсонщини працює 15 багатопрофільних медзакладів, у Херсоні – чотири районні лікарні. На правобережжі встановили мобільні амбулаторії в населених пунктах, де зруйновані медустанови, – облаштували 17 таких мобільних пунктів у 15 громадах. На правобережжі працює 83 аптеки, діє програма «Доступні ліки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-