Проєкт “Горизонти Курбаса”: документальний аудіосеріал

Проєкт “Горизонти Курбаса”: документальний аудіосеріал

Укрінформ

Команда Львівського академічного Театру імені Леся Курбаса з жовтня розпочала роботу над реалізацією проєкту «Горизонти Курбаса» / «Horizons of Kurbas». Цей проєкт має на меті розширити горизонти пізнання феномену постаті видатного режисера-новатора Леся Курбаса, його важливий внесок для розвитку українського театрального мистецтва та культури в контексті минулого та сучасного. 

Лесь Курбас один з перших заговорив про відмінність українського театру від російського та створив свою школу, яка вирізнялась інноваційністю та високопрофесійністю на рівні найкращих світових зразків.

Вже в грудні 2023 року в межах проєкту буде представлено документальний аудіосеріал “Горизонти Курбаса”, в якому звучатимуть архівні матеріали - Режисерський щоденник та вибрані статті і лекції Леся Курбаса з режисури та акторської майстерності. 

А також будуть розмови із професіоналами з театральної сфери, які розкриватимуть основні контексти та акценти часу, в якому жив і творив геніальний український режисер, знищений радянською владою. 

Аудіосеріал буде представлено у 12 епізодах, які виходитимусь з 1 по 24 грудня, щоп'ятниці, суботи та неділі. Реліз аудіосеріалу відбудеться на платформі наших партнерів Radio SKOVORODA та залишиться у вільному доступі. 

Публічна презентація проєкту відбудеться 12 грудня у Львові в Театрі Курбаса та 14 грудня в Києві в Центрі театрального мистецтва імені Леся Курбаса у форматі перформативного читання з обговоренням.

Художній керівник проєкту – Андрій Водичев

Менеджерка проєкту – Дарина Ольшанська

Комунікаційна менеджерка проєкту – Олександра Шутова

Координатор проєкту – Олесь Коваль

SMM-менеджерка проєкту – Олена Спас

Дизайнерка проєкту – Катерина Дендюк

Ведучий розмов - Микола Набока

Запрошені експертки – Анна Коженьовська-Бігун, Мейгіл Фавлер

Більше про проєкт на сторінках Театру Курбаса:

https://www.facebook.com/leskurbastheatre

https://www.instagram.com/les_kurbas_theatre

Фінансування проєкту здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-