Понад 50% потенційних покупців відмовляються від покупок, якщо не знаходять промокод — експерти PromoCodius

Понад 50% потенційних покупців відмовляються від покупок, якщо не знаходять промокод — експерти PromoCodius

Укрінформ

Промокоди на знижку є невіддільною  частиною повсякденного життя більшості людей, які обирають онлайн-покупки. Кожен мав досвід отримання знижки на покупку в магазині, або 50% знижки на другий товар в чеку, або купона на наступну покупку чи нову колекцію.

В Інтернеті ця практика також стала звичним явищем та високо цінується користувачами, які постійно шукають вигідні пропозиції. Згідно з опитуванням, проведеним інформаційним порталом Promocodius у 2023 році, 7 з 10 інтернет-користувачів вже використовували промокод, а близько 60% відмовляються від покупки, коли не знаходять відповідні промокоди інтернет-магазинів.

Купони на знижку та промокоди стимулюють продажі

Аналітики Promocodius зазначають, що промокоди суттєво збільшують продажі та формують лояльність клієнтів. Згідно з опитуванням, проведеним експертами порталу, понад 53% споживачів готові відмовитися від покупки, якщо не знайдуть промокод. Саме тому такі пропозиції з’являються все частіше.

«Насправді, використання промокодів у стратегії інтернет-маркетингу — це чудовий спосіб збільшити продажі, за умови, що ритейл розробив реальну маркетингову стратегію та поєднує купони з іншими дієвими інструментами», — говорить Аліса Склярова, менеджерка проєкту PromoCodius.

Дослідження поведінки покупців показує, що:

  • промокоди змінюють поведінку 83% постійних покупців;

  • 39% покупців придбають товар лише завдяки купону;

  • 3 з 10 покупців купують замінник товару через наявність купонів на знижку.

Світові лідери електронної комерції, такі як Amazon, eBay або Shopify, знають це дуже добре. Візьмемо для прикладу Amazon. Протягом року сайт пропонує широкий спектр ексклюзивних пропозицій: промокоди, ваучери на знижку та подарунки. Щобільше, деякі ексклюзивні пропозиції включають спеціальні функції, такі як оплата частинами, безкоштовна доставка, додаткові знижки та ранній доступ до спеціальних пропозицій. 

Причини включити купони в стратегію онлайн-маркетингу

Існує багато причин використовувати купонні коди в інтернет-магазинах. Ключові з них:

  • збільшення трафіку;

  • збільшення продажів;

  • лояльність клієнтів.

Купони на знижку в Інтернеті дозволяють інтернет-магазину заявити про себе потенційним покупцям, повернути колишніх клієнтів, а також переконати клієнтів, які вагаються, зробити замовлення. Згідно з аналізом PromoCodius, коефіцієнт конверсії для сайтів електронної комерції, що пропонують купони, досягає 7%.

Статистика використання промокодів показує, що їх розповсюдження — це один з найефективніших способів підвищити впізнаваність бренду та залучення клієнтів. Експерти радять поєднувати його з іншими інструментами онлайн-маркетингу, щоб оптимізувати сайт та продажі. Важливо також усвідомлювати, що загальна стратегія повинна відповідати іміджу бренду: варто бути обережним, якщо продавець хоче позиціювати себе як престижний бренд або вже визнаний завдяки своїм продуктам високого класу. Важко уявити собі розкішний бренд, який пропонує численні купони на знижки.

PromoCodius — це онлайн-платформа, яка пропонує актуальні купони, промокоди та знижки для тисяч відомих брендів. Заснована у 2016 році. Працює в Україні, Чехії, Польщі, Словаччині, Румунії, Швеції, Данії, Фінляндії, Норвегії, Іспанії, Мексиці, США, Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-