Укрінформ посилює фактчекінговий напрям, вдруге бере участь у тренінгах AFP за проєктом від EMIF

Укрінформ посилює фактчекінговий напрям, вдруге бере участь у тренінгах AFP за проєктом від EMIF

Укрінформ

Агентство Agence France-Presse (AFP) проводить тренінги з цифрової верифікації, щоб допомогти українським журналістам у протистоянні з безперервним потоком дезінформаційних кампаній, пов’язаних із війною з Росією.

Команда журналістів AFP, які спеціалізуються на фактчекінгу, проведе спеціалізований тренінг із цифрових розслідувань для українських журналістів з найбільшого в Україні інформаційного агентства «Укрінформ», а також їхніх колег з Kyiv Post, основної англомовної газети України.

Програма тренінгу розпланована на кілька місяців у рамках проєкту, який здійснюється за підтримки Європейську фонду медіа та інформації (EMIF) та за управління Фонду Галуста Гульбенкяна.

«Після російського вторгнення в Україну вибух дезінформації в соцмережах ускладнив завдання для журналістів, які прагнуть достовірно та неупереджено висвітлювати конфлікт», — заявила координаторка тренінгів AFP із цифрових розслідувань у Європі Естель Пиа.

«Тренінги, які ми пропонуємо, дадуть змогу журналістам Kyiv Post та Укрінформу бути краще підготовленими для виявлення та перевірки неправдивої інформації, що поширюється в Інтернеті», – додала вона.

Укрінформ вдруге братиме участь у проєкті після першої програми тренінгів, що проводило AFP у партнерстві з австрійським інформагентством APA з вересня 2022 року по лютий 2023 року.

«Ми бачимо, що серед провідних європейських інформагентств лише одиниці приділяють увагу розвінчуванню фейків російської пропаганди, тому ми посилюватимемо цю роботу. Вдячні керівництву та фактчекінговій команді інформагентства AFP за лідерство і потужну роботу на цьому напрямі», – наголосив генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко.

Про фактчекінгову мережу агентства AFP

Як провідна світова фактчекінгова мережа із 140 журналістами, які працюють на п’яти континентах, інформагентство AFP є членом 8 центрів Європейської обсерваторії цифрових медіа (EDMO). AFP також є членом Міжнародної фактчекінгової мережі (IFCN) і бере участь у розробці кодексу стандартів і найкращих практик для Європейської мережі стандартів фактчекінгу (EFCSN). Крім того, AFP є частиною проєкту компанії Meta з виявлення та повідомлення про неправдиву та оманливу інформацію, що поширюється на її платформах.

Про Укрінформ

Укрінформ – єдине національне інформаційне агентство України, що слугує джерелом інформації про політичне, економічне, соціальне, наукове, культурне та громадське життя в Україні та за кордоном. Агентство працює з 1918 року.

Сьогодні Укрінформ має найбільшу мережу регіональних та іноземних кореспондентів. Наші кореспонденти працюють у кожному регіоні України, а також в 11 країнах світу – США, Канаді, Німеччині, Австрії, Бельгії, Франції, Нідерландах, Польщі, Латвії, Туреччині та Китаї.

Щодня Укрінформ надає читачам повну та об’єктивну картину подій, публікуючи понад 300 матеріалів на добу, а також ексклюзивні коментарі та інтерв’ю, фоторепортажі та інфографіку.

Новини доступні українською, англійською, німецькою, іспанською, французькою, японською та польською мовами.

Агентство випускає десятки професійних інформаційних продуктів, серед яких стрічки новин, інформаційні пакети та вісники. Серед передплатників і партнерів Укрінформу – електронні та друковані ЗМІ, телерадіокомпанії в Україні та за кордоном, державні та бізнес-структури, посольства та консульства, підприємства, банки.

Про Європейський фонд медіа та інформації (EMIF)

Європейський фонд медіа та інформації (EMIF) підтримує спільні зусилля, спрямовані на спростування дезінформації, посилення незалежного фактчекінгу, проведення цільових досліджень та розробку інноваційних інструментів для посилення стійкості ЗМІ та їх реагування на дезінформацію. Фонд EMIF засновано Інститутом Європейського університету і Фондом Галуста Гульбенкяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-