Вчитися покладатись на себе: в Києві відкрилась інноваційна старша школа U: maker Academy

Вчитися покладатись на себе: в Києві відкрилась інноваційна старша школа U: maker Academy

Укрінформ

Як зробити так, аби якомога більше підлітків залишилися в Україні та мали змогу отримати інноваційну освіту світового рівня у себе вдома?

Неприбуткова громадська організація “Новий формат освіти” відкриває приватний ліцей Академія U: maker — старшу школу нового формату. Цей інноваційний освітній проєкт є наступною ланкою після гімназії “Спільношкола”. 

Творці Академії U: maker прагнуть допомогти молодій людині не тільки визначитися в умовах, коли нічого не зрозуміло й дуже страшно, але й почати рух уперед без тривоги за своє майбутнє. Майбутні студенти вчитимуться віднаходити опору в собі самих, своїх прагненнях і навичках.

На які виклики відповідає ліцей?

Усвідомлений вибір у 15 років  

Вибір — це непросто в будь-якому віці. Проте уявіть: дитині 15–16 років, а від неї вже вимагають обрати навчальний профіль чи майбутній фах. Більшість сімей рухаються в цьому навмання або ж нав’язуючи дитині власне бачення “правильного” чи “престижного” вибору фаху. 

Також після 11 класу випускники часто воліють узяти річну паузу — так званий gap year — і присвятити цей час пошуку себе. Проте батьки не завжди готові підтримати дітей і наполягають на негайному продовженні освіти, сподіваючись, що з часом ті «розберуться», як бути далі. 

Відтак молоді люди втрачають мотивацію, відчувають тривожність і сум’яття — і, як наслідок, почуваються скутими та нещасливими на шляху, яким ідуть.

В Aкадемії U: maker студенти не почуватимуться самотніми в своєму виборі: його супроводжуватиме фахова підтримка. Ліцей не пропонує готових рішень — натомість створює (перед)умови для самопізнання, розуміння власних бажань і потреб.

  • Індивідуальний профіль 

Кількість профілів в Академії U: maker — стільки, скільки й студентів. Середовище ліцею — адаптивне: кожен студент обирає власний вектор і рухається ним, пробуючи, помиляючись і коригуючи шлях.

Ясна річ, у навчальній програмі є “обов’язковий” блок курсів. Проте й він побудований так, що дозволяє присвятити максимальну увагу кожному студентові, роботі з його запитами та рівнем опанування навичок. Команда ставить собі за мету не «витягнути» всіх студентів у групі на один рівень, а допомогти кожному зрозуміти, до якого рівня хочеться (і можна) розвинути ту чи іншу навичку та як це допомагатиме в досягненні життєвих цілей.

  • Профорієнтація на практиці 

Окрім того, в Академії U: maker можна буде дослідити низку професій і спробувати їх «на зуб». До того ж буде змога опанувати на вибір один «ручний» фах, бо це дозволяє бути самозарадним у різних обставинах. Не варто перейматися, якщо щось не підійшло одразу: в Академії U: maker можна пробувати, розуміти, що «твоє», а що ні — і за потреби пробувати ще. 

Професійну орієнтацію в Академії U: maker бачать не як вибір професії, а як частину особистісного становлення. “Будь-який вибір, і вибір фаху в тому числі, ми робимо, спираючись на власні прагнення, цінності та цілі, — коментує Анастасія Киреєва-Кислинська, засновниця ГО ”Новий формат освіти” та фундаторка ліцею. — Академія U: maker насамперед вчитиме прислухатися до себе та довіряти собі як у навчанні, так і надалі по життю”.

Посилання на сайт: https://umaker.academy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-